Leython Meisjes A ongeslagen naar halve finales NOJK

Zaterdag 6 januari nam Meisjes A deel aan de voorronde van de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen. Clubs nemen deel met een zo sterk mogelijk samengesteld gelegenheidsteams op basis van leeftijd. Voor de Meisjes A houdt dit in dat Tess uit dames 2 en Charlotte uit Meisjes A2 de selectie komen versterken. En dat is meer dan welkom. Kort voor de start van het NOJK meldde Sanne en Fela zich af vanwege ziekte. Met acht vrouw sterk begonnen we aan deze lange dag.

Aangekomen in Rijswijk was Leython gelijk op haar teentjes getrapt. Op de kleedkamer stond onze naam verkeerd geschreven (Leyton). Het is Leython met een H!!!!!! Of zoals we nu zullen zeggen: ‘Inter Riswik’ zonder J’s. Desalniettemin was het vlammetje onvoldoende aangewakkerd voor de openingsset. De tegenstander Zovoc stond meer aan en haalde de set binnen. In de tweede set ging het bij Leython steeds beter lopen. Charlotte wist de aanvallers goed te bereiken en de moeilijkheid van de services werd opgeschroefd. Hiermee werd een gelijkspel binnengehaald. En dat allemaal al voor 11 uur!

De tweede wedstrijd nam Leython het op tegen Keistad. Tess begon zich steeds beter te voelen in de leidersrol en scoorde een paar mooie drie meter ballen. Diana zorgde voor de nodige servicedruk aan Leythonzijde. Daartegenover serveerde Keistad teveel fout en hierdoor won Leython de twee sets redelijk eenvoudig.

De laatste poulewedstrijd was tegen VV Utrecht. De winnaar van deze wedstrijd zou eerste in de poule zijn en de kruisfinales ontlopen. De eerste set begon spannend waarbij het lang gelijk opging. Veel Leythonners stegen langzaam boven zichzelf uit wat resulteerde in een kleine voorsprong. Karlijne was letterlijk overal in het achterveld, maar eigenlijk was iedereen ‘sexy’ bezig. Mooie rally’s, killblocks (van vooral Nienke) en puike aanvallen zorgde ervoor dat de set met 24-26 gewonnen werd. Nog één set en we zijn door naar de halve finales! Utrecht schakelde in set twee een tandje bij en liet zien dat ze niet alleen goed kunnen serveren, maar ook dat de verdediging op orde is. Ze knokten voor elke bal en veroordeelde Leython uiteindelijk tot de kruisfinale.

In de kruisfinale was Keizer Otto-Trivolley de tegenstander. Het belangrijkste was om ons eigen spel te blijven spelen. Dit deed Leython uitstekend. Het team vernoemd naar Keizer Otto de Grote werd weggevaagd. De Coach van Keizer-Otto Trivolley nam in de tweede set op 24-9 achter nog een time out, waarom is velen nog steeds een raadsel.

Met de overwinning in de kruisfinale heeft Leython zich geplaatst voor de halve finales op 17 februari. Ben jij er ook bij? Joram misschien wel!