Luba Leython behaalt eerste plek ondanks verlies

Afgelopen zaterdag moest Luba Leython Dames 1 aantreden tegen Compaen Dames 1 uit Oostzaan. Met de heerlijke 4-0 overwinning van vorige week nog vers in het geheugen hadden we er veel zin in. De sfeer bij Compaen zat er goed in, de Nederlandstalige feestmuziek stond zoals altijd lekker hard aan in de kantine en er was veel publiek aanwezig in de hal. 

We startten de eerste set met Evelien, Floor, Claudia, Karlijn, Emy, Evi en Fleur. Compaen startte enorm sterk. De snelle set-ups van hun spelverdeelster konden we niet bijbenen met het blok en ook de service deed ons de das om. Een wissel met Anne, Jules en Dana mocht niet meer baten en verloren we de eerste set met 16-25.

De tweede set startten we met hoe we de eerste set waren geeïndigd. Er werd meer druk gezet met serveren en ook pasten we de blokkering aan. Het was keihard werken maar gelukkig konden we deze set binnenhalen en wonnen we met 25-21. 

De beruchte derde set begonnen we met dezelfde opstelling. We wisten vanuit eerdere wedstrijden tegen Compaen dat ze niet zomaar opgeven, ook het publiek niet. Het werd een aardige strijd waar wij wederom aan het kortste eind trokken, we verloren nipt met 23-25. 

Dan de vierde set, alle koppen bij elkaar en vechten voor die vijfde set. Het leek dat Compaen wat inzakte en bij ons verliep alles een stuk soepeler. Jules liep een prachtige omloopbal, Karlijn blokte een aantal ballen achter elkaar en met serveren wonnen we ook veel directe punten. Met deze positieve acties trokken we dan ook vol overtuiging de set naar ons toe met 25-14. Op naar de vijfde set!

We willen blijkbaar alles uit de contributie halen, want ook deze vijfde set stopte niet bij de 15 punten. Het werd net zoals de uitwedstrijd bij Volevo enorm spannend. Emy kwam in deze set nog terug in het veld en scoorde mooie ballen waar Compaen geen raad mee wist. We zette alles op alles, maar helaas verloren we deze set met 17-19. Na de balans te hebben opgemaakt kon het aan de inconsistente scheids liggen of het gejoel van het publiek, maar we haalden ons niveau gewoonweg niet. 

Tijdens de terugrit naar huis kregen we het heugelijke nieuws te horen dat Sovoco met 4-0 had verloren tegen Zaanstad 1, wat betekent dat we ondanks het laten liggen van punten, wel op de eerste plek staan. Op naar volgend weekend, dan spelen we om 11:00 uur thuis tegen VCV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *