Cappuccino & taart

Wedstrijdverslag Leython DS1 – VCV DS1

Welkom bij dit wedstrijdverslag! We hebben dit weekend weer een spannende wedstrijd gespeeld, maar voordat we daarover beginnen, moeten we het even hebben over de onvermijdelijke uitdaging waar we allemaal mee te maken hadden: het vroege opstaan. Onze coaches hadden blijkbaar besloten dat de beste manier om ons voor te bereiden op de wedstrijd was om ons zo vroeg uit bed te slepen dat zelfs de vogels nog sliepen! Dus, met onze ogen halfopen en onze energie nog in de sluimerstand, begonnen we aan deze onvergetelijke dag vol actie en competitie. Gelukkig stond G al klaar achter de bar om ons van de nodige cafeïne inclusief zelf meegenomen melk uit de melkopschuimer te voorzien. Lees verder om te ontdekken hoe we ons door de vermoeidheid heen hebben geslagen en de wedstrijd tot een succes hebben gemaakt!

Een vroege wedstrijd dus voor ons, om 11 uur klonk het eerste fluitsignaal in de bloemerd om de wedstrijd Leyhton DC tegen VCV in te luiden. In de eerste set had Leython DC moeite om in hun spel te komen en maakte ze veel eigen fouten, waardoor VCV de kans kreeg om de leiding te nemen. VCV had een sterke service, waardoor de druk bij Leython DC lag. De startopstelling bestond uit Dana als spelverdeler, Claudia als diagonaal, Floor en G op buiten, Emy en Karlijn op midden en Fleur als libero. Halverwege de set werd Jules gewisseld voor Karlijn, die aanvallend en blokkerend nog enkele mooie punten scoorde. Claudia en Evi wisselden elkaar af in het voor- en achterveld. Ondanks de wissels lukte het Leython DC niet om het tij te keren.

In de tweede set begon Leython DC met Dana, Evi, Claudia, Floor, Emy en Jules. Een goede serviceserie van Dana gaf ons meteen een 3-0 voorsprong, wat goede energie en sfeer in het team bracht. VCV wist goed terug te komen, maar Leython nam het voortouw op een sterke serviceserie van Jules. VCV probeerde met een dubbele wissel het tij te keren, maar Leython bleef goed haar eigen spel spelen en sleepte zo de setwinst eruit.

De derde set begon Leython DC opnieuw met dezelfde opstelling. De eerste helft van de set was stokje wisselen, zo nu nam Leython een kleine voorsprong, dan weer VCV. G kwam erin voor Floor en een paar punten verder, op 19-20 achter, werd Evelien erin gewisseld om te serveren voor Evi. Ondanks een goede service wonnen we die really niet, waarna VCV een sterke service-serie neerzette en de setwinst eruit trok.

In set vier waren we gebrand om te winnen en gingen we, in dezelfde startopstelling als set 2 en 3, met goede energie en vol vertrouwen het veld in. Dat bleek ook uit het volleybalspel. Op de serviceserie van Claudia pakten we een hoop punten en bij de eerste time out van VCV stonden we 8-3 voor. We wisten ons eigen niveau goed vast te houden, bij de tweede time out was het al 15-6 in ons voordeel: niks kon ons meer weerhouden van de setwinst. Evelien kwam er in voor Dana en de set werd relatief makkelijk gewonnen met 25-17.

In de beslissende vijfde set wilden beide teams koste wat kost winnen. Leython DC behield dezelfde opstelling. Het ging gelijk op, maar na een time-out van VCV op 10-8 was Leython DC niet meer te stoppen. Op 14-9 werd Evelien ingewisseld voor de service, waarna ze de wedstrijd in stijl afmaakte met een ace.

Na afloop van de wedstrijd waren we blij met de overwinning, mede doordat we nu nog steeds op de eerste plek staan in de competitie. Bovendien was er reden voor een feestje, want Dana vierde haar verjaardag. Volgende week heeft het team een weekendje vrij, maar daarna staan we weer klaar om tegen Merkala Zaanstad DS2 te knallen.