Leython DC H1 vliegt uit de beker tegen opgeleefde studenten, stijgt twee dagen later naar plek vier in de competitie 

Het was weer een drukke week voor de jonge vaders van Leython DC H1. Niet alleen breidde het contingent papa’s zich uit met Michiel, die dus ook niet bij de wedstrijden aanwezig was (van harte gefeliciteerd Michiel) en waardoor er nog maar vijf spelers overblijven zonder kroost. Ook moesten net als enige weken geleden drie wedstrijden worden afgewerkt binnen zeven dagen tijd. Na het goede begin uit bij VCV, waar het team foutloos bleef, kwam op woensdag 22 november SKC H1 naar de Does. Op het spel stond een plekje in de derde ronde van de beker. Leython DC H1 was favoriet, omdat het in de competitie een paar weken terug 4-0 werd in de Bloemerd. Maar op deze woensdag was alles anders. 

Althans, daar leek het in eerste instantie niet op want de donkerblauwen schoten soepel uit de startblokken en pakte een mooie voorspong. Maar halverwege de eerste set kwam de klad er al in. SKC kwam steeds dichterbij en speelde de ‘big points’ op het einde van de set beter. De mannen van Leython mochten het zichzelf aanrekenen dat ze deze studentikoze comeback mogelijk hadden gemaakt, en dat deden ze dan ook. Het goede spel kwam er echter niet mee terug en ook in de tweede set had SKC de overhand. Ondanks het feit dat SKC H1 een stuk beter speelde dan enkele weken terug in de competitie, lagen er kansen voor de Leiderdorpers om het initiatief naar zich toe te trekken, maar hun spel was te matig om deze kansen te kunnen benutten. 

Pas in het derde bedrijf was er sprake van een opleving die resulteerde in een zakelijke setwinst. Het zou de minst spannende set van de wedstrijd blijken, want net als in de eerste en tweede set lag de score ook in de vierde set weer heel dicht bij elkaar, maar ook in dit geval greep Leython DC naast de winst. De revanche van SKC H1 was een feit en het bekertoernooi kwam in de eigen trainingshal De Does voor Leython DC H1 ten einde.  

Twee dagen later alweer was het zaak voor het team om orde op zaken te stellen tegen Sovicos H1, dat naar de Bloemerd kwam. Het team uit Den Haag had slechts twee puntjes in bezit en stond daarmee stijf onderaan. Een ideale tegenstander voor Leython DC H1 om het moreel weer op te krikken. De klap van woensdag dreunde echter harder door dan verwacht, of was het simpelweg onderschatting van de tegenstander? Hoe dan ook, de eerste set ging zowaar naar Sovicos H1, die uitermate gelukkig waren dat ze hun derde competitiepunt konden bijschrijven. Voor de mannen uit Leiderdorp was de avond vanaf dat moment eigenlijk al mislukt. 

Dit was ook te zien aan het vertoonde spel in het restant van de wedstrijd, dat er niet veel beter op werd. Het was echter wel genoeg voor een 3-1 overwinning en met deze vier punten legt Leython DC H1 eindelijk beslag op plek vier van de ranglijst. En dit is belangrijk, aangezien deze plek aan het einde recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden om een plekje in de Tweede Divisie. De eerste drie plekken geven zelfs recht op directe promotie, maar of dit binnen bereik gaat komen van het eerste van Leython DC is nog maar de vraag. De strijd om plek vier zal al spannend genoeg worden, want bijna de gehele middenmoot aast op minstens deze eindklassering. Aanstaande vrijdag om 21.30 gaan de mannen van Leython proberen om hun goede competitiereeks door te zetten tegen zo’n concurrent uit de middenmoot: Dosko H1 uit Stolwijk. Wees erbij in de Bloemerd! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *