Luba Leython DC DS1 – Merkala Zaanstad DS2: “Strijdend ten onder”

De zon schijnt en de vogeltjes fluiten, wat betekent dat het einde van het zaalseizoen met nog 3 wedstrijden te gaan in zicht komt. Het is nog best spannend aan de top, dus wij gaan met volle energie de laatste paar wedstrijden in! Op zaterdag 23 maart mochten wij het opnemen tegen Merkala Zaanstad DS2, een van onze directe concurrenten voor de promotieplek. We hadden nog wat recht te zetten na de uitwedstrijd en waren erop gebrand goed spel neer te zetten.

De eerste set begon wat kalmpjes, wellicht was de koffie nog niet helemaal ingewerkt want we maakten een aantal foutjes en vonden het lastig om de bal bij Zaanstad op de grond te krijgen. Maar halverwege de set kwamen we los en mede door de aanmoediging van onze fantastische mini Bo en de muziek van DJ Stan begonnen we goed te scoren en meer servicedruk te leveren, wat ons de eerste setwinst met 25-20 opleverde.

Zaanstad liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en kwam in de tweede set erg goed terug. Hoewel we prima spel hebben laten zien, maakten we ook een hoop (service)fouten en daarnaast stond Zaanstad mega goed te verdedigen, ze haalden alle ballen van de grond. Ondanks een aantal tactische wissels wisten we deze set niet naar ons toe te trekken en verloren we met 18-25.

De derde set verliep eigenlijk erg vergelijkbaar met de tweede set. Hoewel we 21-19 voor stonden en op een gegeven moment 23-23 gelijk stonden, trok Zaanstad toch aan het langste einde, waardoor we ineens 2-1 achter stonden.

Dat vonden we natuurlijk niet zo leuk, en met nog meer energie en vuur gingen we de vierde set weer terug het veld in. Het lukte Zaanstad in het begin van de set al om een voorsprong van 5 punten te pakken, maar die hebben we met een serviceserie van Floor mooi weggewerkt, waarna het erg gelijk op ging. Beide kanten lieten goed volleybal zien en er waren een hoop lange reallies. Met aan het einde nog een mooie serviceserie van Evi en een matsmomentje van de scheids wisten we de vierde set te pakken met 25-23.

We hebben de vijfde set hard gewerkt en goed gebruik gemaakt van onze wissels, maar Zaanstad was helaas met 13-15 te sterk voor ons. Wel nemen we twee belangrijke punten mee in de strijd voor de derde plek. Volgende week hebben we even vrij, maar de week daarna nemen wij het op tegen Armixtos, waar we gaan proberen genoeg punten binnen te halen om onze promotieplek veilig te stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *