VCV D1 – Leython DC D1: “Feest in Veenendaal!”

Het was een frisse maar zonnige zaterdag. Nadat iedereen lekker eens wat vrije tijd had voordat er verzameld moest worden, reed het Leiderdorpse vlaggenschip met veel goede zin naar Veenendaal. 

Wij waren ’s ochtends al getagd op Instagram door feestteam Red Alert en die gaven aan er zin in te hebben. Eenmaal aangekomen in de gezellige bruinekroegkantine werd dit feestgevoel alleen maar versterkt. Na een voorbespreking in de kleedkamer was het verhaal duidelijk; we gaan punten pakken vandaag, maar we wisten ook dat VCV bij ons thuis veel tegenstand had laten zien. Gelukkig hebben we de afgelopen weken lekker getraind en waren we er klaar voor om zoals Krijn altijd zegt “over ons theewater te gaan”. 

De eerste set verliep moeizaam, we stonden aan het eind van de set wat achter en moesten nu echt gas gaan geven. Na een dubbele wissel serveerde Evelien fantastisch en kwamen we op 24-23 voorsprong. Evelien hield haar hoofd koel en maakte een prachtig punt met een servicebal die nét over het net viel. De set was binnen. 

De tweede set verliep een stuk soepeler, we zaten er lekker in en deze haalden we met meer gemak binnen met 25-18. Mand.

Dan de derde set, de beruchte 3e set. Jules riep nog, laten we nou ook eens deze winnen en onszelf gunnen dat we geen 5 sets hoeven spelen. Maar wij zouden onszelf niet zijn als we ook deze set weer spannend zouden laten worden. Het was bikkelen, strijden, maar na 17-21 achter te hebben gestaan, wonnen we alsnog met 27-25. De winst was binnen! 

In de vierde set leek de koek een beetje op voor VCV. Deze wonnen we dan ook redelijk gemakkelijk met 25-13. Enorm blij dat we waren! Eindelijk weer eens 5 punten binnen. En dat in de laatste fase van dit seizoen. Deze wedstrijd is een geweldige teamprestatie geweest, iedereen heeft zijn steentje kunnen bijdragen. Zo kon ook Tess, onze favoriete meetrainer/invaller, een topper uit dames 2, wat minuten maken. 

De sfeer die we in de sporthal bij VCV hebben geproefd, was fantastisch. Complimenten naar feestteam Red Alert voor het DJ’en tussen elk punt door. We hebben echt genoten! Kunnen wij jullie ook inhuren?! 

Na de wedstrijd zijn we lekker uit eten gegaan bij een plaatselijke Italiaan. De 5 punten zijn zeker gevierd, en er zijn veel toetjes gesneuveld. 

Onze vlam is weer volledig aangewakkerd en we hebben zin om de laatste 3 wedstrijden nog keihard te knallen! Tot volgende week, dan spelen we thuis tegen Zaanstad D2. Tot daar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *