Luba Leython DS1 – De Hollandse Pot – USV Protos DS1: een ‘stroperige’ wedstrijd!

Zaterdag 7 oktober mocht Luba Leython DC Dames 1 tegen De Hollandse Pot – USV Protos aantreden voor de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd werd gespeeld in Utrecht, in de welbekende “Hel van Protos”, zoals op de welkomstbanner in de hal staat. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden en met een aantal van onze trouwe supporters op de tribunes, waar we heel dankbaar voor zijn, waren we er helemaal klaar voor!

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide teams vastberaden waren om de overwinning binnen te slepen. De eerste set werd gestart met Dana, Floor, Anne (aka G), Claudia, Tara, Jules en Karlijn. Deze set begon goed voor ons en al snel hadden we een mooie voorsprong te pakken. Deze voorsprong hebben we goed vast weten te houden en de set binnengehaald met een stand van 25-18. 

In set 2 beginnen we met dezelfde opstelling. Helaas kregen we het niet voor elkaar om ons spel vast te houden. Als we 9-15 achter staan, wordt er een dubbele wissel ingezet: Evelien neemt de spelverdeling over, en Evi komt erin als diagonaal. Ook wordt er op mid gewisseld, waarna de knop omgaat en met een inhaalsprint weten we de 2e set binnen te slepen met 25-23. 

Set 3: Tijd om de mindset om te zetten en weer ons eigen spel te spelen. De set verloopt echter erg moeizaam en het spel is wisselend. We maken steeds meer eigen fouten en de servicedruk van de dames van Protos is hoog. Ondanks een mooie serviceserie van Anne moeten we de set gewonnen geven aan USV Protos DS1, we verliezen met 23-25. 

In set 4 begonnen we met goede energie. Met een hele mooie serviceserie van Evelien begonnen we met een indrukwekkende voorsprong van 8-0. Haar serviceserie zorgde voor een vliegende start. USV Protos was echter niet van plan om zonder strijd de handdoek in de ring te gooien. Ze vochten terug, met een hoge servicedruk en ze maakten weinig fouten. We zetten alles op alles en slaagden erin om de set met 25-22 te winnen en daarmee de wedstrijd met 3-1 winst af te sluiten.

Met 4 puntjes in de pocket gaan we terug naar Leiderdorp. We kijken weer uit naar de wedstrijd van aankomend weekend: op 14 oktober in onze thuisbasis de Bloemerd, waar we het om 15.30 uur zullen opnemen tegen Taurus D1 uit Houten! Zien we jullie ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *