Luba Leython DS1 – Sovoco: alles uit de contributie halen

Zaterdag 30 september mocht dames 1 tegen Sovoco aantreden voor de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen en de eerste wedstrijd in onze thuishaven de Bloemerd. De ideale wedstrijdvoorbereiding met een kopje koffie en knipperende discolichten onderweg naar de vergaderzaal voelde als vanouds. Ook verwelkomden we Megan, onze mini van de maand, die het super goed gedaan heeft het eerste punt! Er was veel publiek, wat wij enorm waardeerden en in het bijzonder een shoutout naar onze sponsor Luba die kwam kijken.

Ondanks dat we stonden te trappelen om zelf van start te gaan kwamen we helaas toch te langzaam uit de startblokken en liep Sovoco snel uit naar een grote voorsprong in de 1e set. We werden wakker geschud en hebben de inhaalslag ingezet maar helaas toch de 1e set gewonnen moeten geven aan Sovoco met 24-26.

In set 2 kregen we het helaas niet voor elkaar om deze sprint vast te houden en deze set moesten we met ruime cijfers ook verloren laten gaan. Het was nu tijd voor dood of de gladiolen en gelukkig het werden de gladiolen. Na een betere set waarin we meer controle kregen en veel van de grond raapten wisten we deze met 25-23 naar ons toe te trekken. Op naar die 5-setter, #maximaleuitdecontributiehalen. Na een enorme service serie in set 4 was ook deze snel van ons met een eindstand van 25-9. We hadden een duidelijke taak, volhouden en doordrukken. De Bloemerd zat vol luide fans die ons naar de overwinning hebben gejoeld, 15-11 voor ons.Een ontzettend spannende pot met een minder goed begin en een zinderende ontknoping. De eerste twee wedstrijden waren tegen sterke tegenstanders, wat ook terug te zien is in de stand van onze poule, waar we van beide hebben gewonnen. Een goed begin, maar niet zonder hulp. Bedankt voor alle support en graag tot de volgende wedstrijd!!