MB1 op het NOJK: 3 sets gewonnen én nieuwe inspeelshirts

Bij de halve finale van de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen heeft de MB1 inloopshirts gekregen van de nieuwe sponsor We Select Automotive uit Amstelveen.

MB1 in de nieuwe inspeelshirts, gesponsord door We Select Automotive

De dames hebben hard gestreden en onder begeleiding van Stan en Marjolein uiteindelijk 3 van de 8 sets gewonnen.

De 1e wedstrijd was Volley2B-Leython DC. In de 1e set liep de stand gelijk op, Leython DC hield de druk er goed op. Na een time-out voor Volley2B bij 8-10 komt Volley2B terug in de wedstrijd. De 1e set eindigt 25-20. De 2e set laat Leython DC zien wat ze kunnen bij 6-12 neemt Volley2B een time-out, ze voelen duidelijk de druk. Leython DC laat zich niet afleiden en behaald een overtuigende overwinning met een eindstand van 10-25.

De 2e wedstrijd betrof Leython DC- Rivo Rijssen. Rivo Rijssen start sterk, maar Leython DC komt terug tot 12-14. Met een sterke service loopt Rivo Rijssen verder uit en de 1e set eindigt in 18-25. Leython DC laat het er niet bij zitten en start de 2e set zeer sterk. Met time-outs bij 9-6 en 13-8 laat de tegenstander merken dat ze het duidelijk moeilijk hebben. De mooie aanvallen en onverwachte prikballen van de setter leiden tot een overtuigende winst voor Leython DC met een stand van 25-11.

De 3e wedstrijd was Zovoc – Leython DC. In de eerste set start Zovoc sterk, de meiden van Leython DC werken hard voor de puntjes. Helaas eindigt de eerste set in 25-18. In de 2e set loopt de stand gelijk op bij een stand van 7-8 neemt Zovoc een time-out. Na de time-out blijkt Zovoc de set te overheersen en de set eindigt 25-14.

De 4e set betrof Leython DC – Kalinko/Volevo. De meiden van Kalinko kennen we vanuit de competitie en het team heeft versterking van de 2 lange mids van Volevo. Leython DC start erg sterk. De mooie passes en sets leiden tot prachtige aanvallen. Leython DC komt op voorsprong. Bij 12-5 neemt Kalinko een time-out en komen ze terug in de wedstrijd. Uiteindelijk is Leython DC toch sterker pakt met 25-

22 de winst. De 2e set begint spannend, de stand loopt gelijk op. De lange dag begint bij beide teams zijn tol te eisen. Uiteindelijk wint Kalinko de 2e set met 25-17.

Het was een mooie gezellige dag met heel mooi volleybal! Helaas houdt het NOJK hier op voor de MB1. Nu door naar de finaleronde van het Topholland toernooi en de halve finale van de beker. Deze wordt gespeeld tegen Forza Hoogland of tegen onze eigen MC1.