Luba Leython DC D1 – Sovoco D1: “Maken of kraken”

17 februari 2024

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. De tweede wedstrijd tegen Socovo Dames 1! Een team dat precies weet hoe onze vechtlust op te wekken. In de zaal hing een gezellig sfeertje met veel lawaai, door trommels en muziek, dus we hadden er zin in.

We startten de eerste set met Dana in de spelverdeling, Evi op de dia, Clau en G aan de buitenkant, Emy en Karlijn op het midden en Floor als libero. We begonnen meteen goed met veel servicedruk, lekkere killblocks en scorende aanvallen. Sovoco had het meteen lastig en dit waren wij niet van ze gewend waardoor we extra vleugels kregen. Met zuiver spel en goede energie wisten we de eerste set met 25-19 te pakken.

Het opgebouwde zelfvertrouwen van de eerste set kon ons echter niet aan de tweede set helpen. Sovoco kwam er beter in, wist meer te verdedigen en had hun blokkering weer op orde. We verloren zeker niet ons vertrouwen maar moesten zelf weer even schakelen. Ondanks wat wisseling in de spelverdeling, de verdediging en de service wisten we de ruime achterstand niet meer weg te werken. Deze set ging naar Sovoco met 25-13.

De derde gingen we er weer met volle vechtlust tegenaan, nieuwe ronden nieuwe kansen. We wisten het Sovoco zeker moeilijk te maken en scoorden nog steeds onwijs mooie punten. Zij gingen daarentegen ook weer wat moeilijker serveren. Evelien wist een mooie reeks te serveren en de aanvallers kregen het voor elkaar om een aantal mooie punten te scoren op rij waar wij soms zelf van stonden te kijken. Na onwijs hard werken en een spannende ontknoping trok toch Sovoco weer aan het langste eind waardoor zij deze set wonnen met 26-24.

De wedstrijd was nog niet gestreden en dat wisten we. Met hernieuwde energie na een adempauze, zetten we onze koppies dezelfde kant op en spraken we af te blijven doen waar we goed in zijn. We wisten gigantische druk te leveren in ons spel. Lekkere services, goede passjes, mooie omloopjes, tactische balletjes via de handen, prachtige verdedigingen en vooral een geweldige vechtlust waren de sleutel tot het succes. Evelien en Fleur kwamen er op de juiste momenten in met nieuwe energie om de rest weer op sleeptouw te nemen. We stonden echt als een team te spelen. Deze set was voor ons met een uitslag van 25-16.

Tegenwoordig schijnen wij goed te zijn in vijfde sets dus we hadden er zin in. Vermoeidheid is voor watjes, dus vol gas gaan we door. Helaas begon Sovoco met een goede service en mooie aanvalletjes waar wij vrij laat pas een antwoord op hadden. Bij de kantwissel stond het dan ook 9-3 voor Sovoco. Dit gaan we niet meer in kunnen halen… Of toch wel?! Evelien kwam er weer in voor de service en wist lekker veel druk te leveren. Het werd opeens toch best mogelijk! Het was een gigantisch spannende set waar aan beide kanten werd gestreden en keihard gewerkt werd. We konden alleen maar genieten op dat moment omdat wat onmogelijk leek toch een beetje mogelijk leek te worden. Het bleef gelijk opgaan maar helaas kreeg Sovoco, met een einduitslag van 18-16, deze set te pakken.

3-2 voor Sovoco dus maar zeker geen wedstrijd om ontevreden over te zijn. Anders dan normaal, met 2 spellies in het veld? Fleur die een bal aanvalt? Alle passer/lopers in de passlijn? We hebben laten zien dat we met allerlei varianten aan opstellingen kunnen shinen en echt als team kunnen spelen. Credits ook naar hoe alle wissels het veld in zijn gekomen.

Volgende week nemen deze sterren even een weekendje vrij maar de week erop zijn jullie allemaal van harte welkom om ons aan te komen moedigen in Zaanstad, waar wij een belangrijk potje voor de ranking zullen spelen! 🙂