In it to win it: Luba Leython DC D1 – Zovoc D1

Na de het zure verlies van vorige week gingen we deze week volle moed richting Zoetermeer. Hier huist de club Zovoc, hekkensluiter van de tweede divisie C. Voor de wedstrijd gingen de teamies lunchen bij G (Anne) thuis, aangezien het vanaf daar nog maar 10 minuutjes rijden naar de hal is. Hier werd het team erg in de watten gelegd met heerlijke salades en sapjes.

Tijdens de voorbespreking werd niet alleen besproken dat we deze wedstrijd fel moeten beginnen en ons moeten focussen op alles van de grond, maar ook kwam een verandering in onze staf ter sprake. Krijn en Jos hebben besloten om de rollen om te draaien, Jos is dus per direct onze hoofdtrainer en Krijn gaat iets rustiger aan doen als assistent.

Set 1

We begonnen set 1 prima, maar lieten ook Zovoc nog wat punten scoren. Ook maakten we zelf wat foutjes in de service, omdat we veel ruimte hadden achter het veld waardoor het lastig was diepte in te schattem. Vanaf 8-8 begonnen wij grotere gaten te slaan en zeker de service series van Dana en Evi maakten dat we de set makkelijk binnensleepte met een eindstand van 19-25.

Set 2

Set 2 begonnen we weer met een sterke service, waardoor al snel een gat van 5 punten werd geslagen. Een andere opdracht was om veel gebruik te maken van onze middenspeelsters en deze opdracht hebben we goed volbracht. Emy was on fire in de aanval, ze scoorde links, rechts, door het midden – elke bal die ze kreeg ging bij de tegenstander op de grond. Wij bleven vlammen en we gaven Zovoc niet de mogelijkheid om in hun spel te komen (en meer dan 14 punten te scoren).

Set 3

Ook deze set waren we oppersterk, de pass lag stabiel, de setjes waren op tempo en aanvallend waren we niet te stoppen. Blokkerend gingen we deze set ook een stapje hoger en dat was te merken aan de killblocks van ons Jules. De set werd bepaald na een servicereeks van 11 (!) stuks van passer-loper Floor. Hierdoor werd een stand van 13-25 afgedwongen.

Set 4

Set 4 begon Zovoc wat feller, ook al begonnen we hier ook weer met een service-serie (ditmaal van Claudia). Zovoc heeft dit trucje bij ons afgekeken en toen hun aanvoerder aan service kwam bracht dit ons dermate onder druk dat we geen antwoord konden verzinnen. Een lange servicereeks tegen was het gevolg, waar we probeerden met wat wissels de passlijn te versterken. Het einde van de set werd hierdoor erg spannend, maar helaas wist Zovoc aan het langste eind te trekken met 25-23.

Al met al, zijn wij blij met de winst, nu nog zoeken naar een manier waarop we dit 4 sets lang kunnen volhouden. Volgende week staat Sovoco uit op de planning, dit belooft een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst. We hebben zin in een sportief potje, hard tegen hard volleybal.