Leython DC H1 is het helemaal kwijt en verliest ook in Leiden

Gehuld in historische SKC-shirts tijdens de warming-up en het inspelen, begonnen de heren van Leython DC H1 aan hun avondje in het USC. Maar liefst acht van de twaalf spelers hebben een SKC-verleden, vandaar deze knipoog richting de tijd dat ze nog niet bijna allemaal papa waren. Casper van Houten had zijn best gedaan om zoveel mogelijk andere oud-spelers van SKC H1, voor een groot deel ook oud-spelers van Leython, op te trommelen om naar deze wedstrijd te komen kijken, mede in het licht van het feit dat SKC 55 jaar bestaat in 2024.

De tribune zat dus goed gevuld, en dit zorgde na afloop van de wedstrijd voor een gezellig samenzijn van oud-teamgenoten en trainers die elkaar via allerlei volleybalverbanden kennen. Zo had Martin Broere de moeite genomen om naar het USC te komen, waar hij tussen 2012 en 2016 trainer-coach was geweest van de huidige acht oud-SKC-spelers in Leython H1. Een deel van de huidige Leython-selectie is overigens ook in de jeugd, bij Leython, jarenlang getraind door Martin, op de zaterdagochtend samen met broer Hans. Ook de coach van Leython H1 van de afgelopen jaren was aanwezig. En natuurlijk was daar Frank Knops, erelid van SKC en bijna veertig jaar actief op het USC in Leiden. Bijna alle generaties oud-SKC’ers die aanwezig waren, kennen hem en dat is toch wel erg bijzonder.

Het voor- en naspel van de wedstrijd stond dus bol van de nostalgie en gezelligheid. De wedstrijd zelf was alleen gezellig voor de jongste en huidige generatie spelers van SKC H1. Laten we het kort houden en zeggen dat het wedstrijdverloop precies omgekeerd was ten opzichte van de heenwedstrijd, afgelopen herfst in de Bloemerd. Helaas liet Leython zich ook nog gelden door onsportief gedrag richting de scheidsrechters. Een kleine smet op een verder gezellige avond. Leython DC H1 heeft nu twee wedstrijdloze weken om de wonden te likken, en speelt daarna nog zes potjes om dit seizoen af te ronden, dat als een nachtkaars is uitgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *