Luba Leython DC DS1 – VOLEVO DS1: ziek, zwak en misselijk

Zaterdag 3 februari mocht Luba Leython DC D1 tegen VOLEVO DS1 aantreden voor de derde competitiewedstrijd van 2024. De wedstrijd werd gespeeld in onze bruisende thuisbasis, de Bloemerd. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden en met volle tribunes, het was namelijk ‘mini-dag’! Naast de mini’s zaten ook een heel aantal van onze trouwe supporters op de tribunes, waar we heel dankbaar voor zijn. De sfeer kon niet meer stuk en we waren er helemaal klaar voor! VOLEVO had geprobeerd de wedstrijd te verzetten, vanwege meerdere ziektegevallen. Daar was geen ruimte meer voor in ons programma, dus we gingen gewoon de strijd aan.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide teams vastberaden waren om de overwinning binnen te slepen. De eerste set werd gestart met Evelien, Floor, Anne (aka G), Evi, Karlijn en Jules. De eerste set begon stroef voor Luba Leython dames 1 en de stand liep gelijk op. We krijgen geen grip op ons spel en hadden de tegenstander onderschat. We verliezen de set met een stand van 24-26. 

In set 2 beginnen we met dezelfde opstelling, alleen kregen we het helaas niet voor elkaar om ons spel te veranderen. Er is  miscommunicatie en we maken zelf veel fouten. We hebben moeite met het verwerken van het tactische spel van VOLEVO en de knop moet om. Het lukt ons niet om een inhaal sprint te maken en we verliezen ook de 2e set, met 21-25. 

Set 3: tijd om de mindset om te zetten en ons eigen spel te gaan spelen. Met een nieuwe opstelling, waarbij Floor, Tara en Emy versterking boden, en goede moed gaan we er weer tegenaan! Het begon sterk met een serviceserie van Dana naar 11-1 voor ons. Daarna herpakt VOLEVO zich en draait de set om, bij ons verloopt het erg moeizaam en het spel is erg wisselend. De servicedruk van de dames van VOLEVO is hoog. We blijven vechten en met een inhaalsprint weten we de 3e set binnen te slepen met 30-28. Spanning en sensatie.

In set 4 begonnen we met goede energie. Onze vechtlust uit de 3e set hebben we goed vast weten te houden wat zorgde voor een vliegende start. VOLEVO was echter niet van plan om zonder strijd de handdoek in de ring te gooien. Er zijn gele kaarten en zelfs een rode kaart uitgedeeld. Ondanks alle chaos hebben we alles op alles gezet en we zijn erin geslaagd om de set met 25-20 te winnen. Op naar de 5e set!

De 5e set is ook erg spannend, we wisselen van kant met 8-7 en zijn vol goede moed om de winst binnen te slepen. Helaas is VOLEVO toch iets te sterk en ons Daan kreeg wat kramp, waardoor ze gewisseld moest worden. Evelien kwam met frisse energie het veld in, maar desalniettemin verliezen we deze set met 16-18.

Niet helemaal onze wedstrijd dit weekend. We gaan weer hard aan de bak deze week en we kijken weer uit naar de wedstrijd van aankomend weekend. We zullen het opnemen tegen Zovoc DS1 in Zoetermeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *