Alleen in set één is Leython DC H1 nog onverslaanbaar

Leython DC H1 in betere tijden

Wat begonnen ze weer goed, onze mannen van Leython DC H1. Afgelopen vrijdagavond in de Bloemerd was het team naarstig op zoek naar eindelijk weer eens een overwinning. Sinds 1 december was dat namelijk niet meer gelukt en leed het team vijf nederlagen op rij. Opnieuw werd de eerste set binnengehaald, net als in iedere wedstrijd na de winterstop. En opnieuw gaven de Leiderdorpers de wedstrijd uit handen. Zelfs tegen een kwakkelend Volevo, dat vorige week met 4-0 klop had gekregen in het naastgelegen Leiden en dat vandaag ook absoluut geen inspirerend niveau aan de dag wist te leggen, kregen onze in donkerblauw gehulde dertigers het niet voor elkaar om een voorsprong vast te houden.

Laten we toch maar even wat lichtpuntjes proberen te zoeken. Buitenaanvaller Michiel Tolido begon voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, en hij liet zeker in de eerste helft van de wedstrijd geen onverdienstelijk spel zien, met als hoogtepunt een hard geslagen diagonale bal op de kruising van de zijlijn en driemeterlijn. Verder beleefde ook Tim Hilverts op midden geen slechte avond. Met name aanvallend was hij dreigend en zijn hoogtepunt was een servicereeks die liep van 19-24 tot 24-24 in de vierde set, die het thuisteam daarna helaas wel af moest staan. Ook libero Lucas Akerboom zat lekker in zijn vel, en leverde met name in de servicepass de ene na de andere bal panklaar af in de handen van de setter. Over het algemeen kan worden gezegd dat de passlijn van Leython H1 prima werk afleverde, maar hier werd aanvallend helaas te weinig resultaat uit gehaald.

Dan naar de statistieken, want die liegen er niet om. In de afgelopen zes wedstrijden, die allemaal verloren werden, won Leython DC H1 vijf keer de eerste set. In die zin kunnen we spreken van een stabiele lijn, maar dan wel een lijn die naar beneden loopt. Voor winst in de derde, vierde of vijfde set moeten we terug naar 1 december. Er zijn nu nog maar drie tegenstanders in de competitie waarvan het team nog niet verloren heeft. Een daarvan, SKC Studentenvolleybal, wacht volgende week vrijdag op het USC in Leiden. Deze wedstrijd staat mede in het teken van een gezellige reünie tussen (oud-)spelers van SKC Heren 1, omtrent het 11e lustrum van de club uit Leiden. Maar de harde waarheid is dat er sportief gezien weinig gezelligs aan zal zijn vanuit Leiderdorps perspectief als onze mannen deze wedstrijd niet weten te winnen. Gevoelsmatig is het de laatste kans om nog iets van de rest van het seizoen te kunnen maken.

Een spektakel belooft het hoe dan ook te worden, net als afgelopen vrijdagavond in de Bloemerd tegen Volevo, waar ondanks de 1-3 nederlaag de toeschouwers verwend werden met menig enerverende (hoewel niet hoogstaande) rally. Tegen onze supporters zeggen wij dan ook: schroom niet om je te laten zien, komende vrijdag om 19.30 op het USC te Leiden!