De eerste uitwedstrijd van 2024 – Taurus

Op zaterdag 27 januari stond de eerste uitwedstrijd van 2024 op de planning. We mochten voor de tweede keer dit seizoen aantreden tegen Taurus, ditmaal in Houten. Gezellig met Leython Dames 2  die gelijktijdig een wedstrijd zouden spelen op het veld achter ons, zaten we aan de koffie die niet hoog zal scoren in onze ranking. Toch waren we er klaar voor en hadden er zin in, want wedstrijden tegen Taurus DS 1 beloven altijd een ware strijd te worden. Aan het einde van deze wedstrijd moeten we bekennen dat het inderdaad weer een flinke uitputtingsslag was met continue vechtlust van beide kanten. 

De eerste set wisten we na een bloedstollende eindfase toch de winst naar ons toe te trekken met 27-29. We hadden zo nu en dan moeite om de dames van Taurus onder controle te houden, maar lieten ook veel mooie dingen zien waardoor we ook in de tweede set als winnaar over de eindstreep kwamen met 22-25. In set drie ging het flink gelijk op en in de loop van de set wisten we zelfs een aangename voorsprong te krijgen richting de winst. We verloren de grip op Taurus in de big points. Ze vochten zich terug en wonnen de 3e set ondanks onze ruime voorsprong.

Taurus had een aantal servicekanonnen opgewarmd die we met moeite konden weren. Helaas is het ons de rest van de wedstrijd niet meer gelukt om de overhand te krijgen op Taurus en zagen we de 2-0 voorsprong ombuigen naar een 2-3 verlies. Absoluut niet waar we deze zaterdag voor naar Houten waren gekomen, maar helaas Pindakaas. Snel iets van leren, vergeten en door. Na de wedstrijd hebben we dat direct met het team opgepakt door de broer van Floor aan te moedigen in een topdivisiewedstrijd. Op naar volgende week wanneer we gelukkig weer in onze eigen arena mogen aantreden tegen VOLEVO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *