“Nog eentje dan”: Luba Leython DC D1 – Kalinko D1

Na ons succes van afgelopen weekend, waarbij de promotie naar de eerste divisie al veilig was gesteld, stond ons vandaag een pot te wachten zonder druk. Gelukkig ook maar, want we speelden tegen Kalinko Dames 1 die kampioen zijn geworden in onze poule. Terecht, want het is een super sterk team. Toch hebben wij uit 3-2 van ze gewonnen, dus het beloofde vandaag weer een leuke wedstrijd te worden. Voor ons beide hing er niets meer vanaf, behalve eer en plezier. Ook zien we het natuurlijk als een goede oefening voor de eerste divisie aangezien we elkaar daar hoogstwaarschijnlijk weer tegenkomen. 

Bij aankomst in de sporthal hebben we de meisjes C nog aangemoedigd bij de laatste wedstrijd en daarna voor ze geklapt bij de huldiging aangezien ze kampioen zijn geworden. Trots! In sneltreinvaart bouwden we de zaal om naar center court. Ook dat doen we inmiddels als een geoliede machine. Samen met mini Olivia begonnen we aan de warming up, al hadden we die ook over kunnen slaan met de benauwende warmte die in de zaal hing. 

Set één begon met Tara op dia, Dana als setter, Claudia en G op de buitenkant, Jules en Emy op midden en Fleur als libero. We gingen bijna gelijk op in stand, tot we halverwege de set een aantal slordigheidsfoutjes maakten, vooral in de service, waardoor Kalinko een voorsprong pakte. We begonnen een inhaalslag, waarbij we slimmer moesten gaan spelen om het blok van Kalinko te omzeilen. Claudia begon hiermee met een hele mooie bal via de handjes van de blokkering. Helaas was de voorsprong toch te groot en de set eindigde in 25 – 22 voor Kalinko. 

Met hernieuwde energie en vechtlust betraden we het speelveld. Deze set verzorgden we ons spel een stuk beter en hadden wij de overhand. De vele killblocks en een prachtige knal van een omloop van Jules hielpen ons naar de winst. 25 – 21 voor ons. 

De derde set begon even sterk als de voorgaande set. Na een servicereeks van Emy stonden we zelfs 15 – 10 voor. Maar we verloren onze focus even en voor we het wisten stonden we achter. Deze set ging met 25 – 21 naar Kalinko.

Op naar de vierde set. We hadden er zin in en hoopten op een vijfsetter, maar Kalinko maakte het ons erg lastig en legde er goed druk op. We speelden allebei goed en waren aan elkaar gewaagd, maar trokken net aan het kortste eind. Wederom 25 – 21 voor Kalinko. Aan het publiek heeft het zeker niet gelegen, die waren in grote getalen aanwezig en hebben ons enorm gesteund. 

Aangezien we de kampioenen van onze poule wilden feliciteren hebben we voor ieder een bloem met flugel gehaald, die we overhandigden bij het handje geven als vriendendaad. Daarna zat onze laatste wedstrijd er toch echt op, en gingen we met het team eten bij het wereldrestaurant om het leuk gezamenlijk af te sluiten.

Toevallig was er daarna ook nog Leython feest in de Bloemerd. Alle lof naar D5 voor de organisatie hiervan. Wat een topjaar, met een top team en heel veel leuke trouwe supporters. Bedankt voor alles en tot in de eerste divisie! 

Leython DC D1 met tegenstander Kalinko D1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *