Luba Leython DC D1 promoveert naar eerste divisie!

Waar heel Nederland lekker aan het genieten is van de zon, mochten wij ons talent in Amsterdam laten zien tegen Armixtos Dames 2. Een wedstrijd waar voor ons zeker veel te halen valt, aangezien ze onderaan staan in de poule, en wij wellicht de promotie er vandaag al uit konden slepen. Na een gezellige treinreis & metrorit naar sportcentrum de Pijp (jawel, zelfs Krijn ging met de metro; was een waar uitje), waren wij gebrand om zo veel mogelijk punten binnen te harken. Voor Armixtos gold hetzelfde aangezien voor hen nog gestreden werd tegen degradatie.

De boodschap in de kleedkamer was duidelijk: eigen spelletje spelen, uitgaan van eigen kracht en vooral heel veel plezier maken! Daarbij werd een kritische noot geplaatst dat wij absoluut van onszelf uit gaan en daarbij dus niet op onze telefoon etc etc etc mochten kijken wat onze tegenstanders aan het doen waren, noem een Vollevo en Zaanstad. 

Na een wat onrustige warming up, lees ballen overal op de plekken waar ze niet horen, inclusief op de scheids… Excuus daarvoor nog! Starten we aan de eerste set met Dana, Evi, Clau, Floor, Karlijn, Jules en Fleur. Na een 3-0 achterstand waarbij ook Krijn en Jos achter hun oren krabbelde konden we deze set heel zakelijk uitspelen. Duidelijk was wel dat we onze koppies er echt bij moeten houden en scherp moeten blijven. De tropische temperaturen die in de zaal hingen hielpen daar niet heel erg bij maar goed, dan is dat rennen voor onze conditie op de trainingen niet voor niets…

De tweede set startten we met dezelfde opstelling. De conclusie van de vorige set hadden we goed begrepen want onder andere door diverse geweldige servicereeksen stond het binnen no time 04-16. Dan zou je denken, kwestie van uitspelen; maar nee we lieten Armixtos toch een heel stuk terugkomen. De set eindigde wel in ons voordeel met 25 -17.

De derde set: een set die wij over het algemeen een beetje en lastig vinden, maaaar we hebben laten zien dat dat nergens voor nodig is. Dana wist haar aanvallers goed te bedienen, de blokkering aan de overkant was het af en toe een beetje zoek en aan het net werd met overtuiging gespeeld. Evelien en Tara bezorgde ons ook de nodige geweldige punten en deze set eindigde in 25-13 voor ons. 

De vierde set: het gevoel bekroop ons kort, wat als… Maar nee koppen omhoog en zakelijk de 5 punten meenemen was de opdracht. In feite lukte dit de hele set, op een sterke service serie van de dames in het groen na, en jaa hoor: 4-0 geen gelul… Maar wat hadden Jos en Krijn stiekem gedaan? Jawel, de stand bekeken van onze directe tegenstanders en kwamen al dansend en springend het veld in met de mededeling dat wij PROMOVEREN NAAR DE EERSTE DIVISIE!!!!!

Dit is een unicum, zelfs in Dana (oma) haar carrière! Leython Dames 1 zien jullie volgend jaar allemaal terug in de eerste divisie dames en heren! Wat gaaf! 

Wij willen dit graag met jullie allemaal vieren tijdens onze thuiswedstrijd tegen de kampioenen van onze poule; Kalinko Dames 1. Langs deze weg, meiden en staff: Van harte met jullie kampioenschap!

Belooft volgende week een mooie wedstrijd te worden waar wij onwijs naar uitkijken, ben je daar ook bij? 15.30 in de Bloemerd, met daarna een feestje om het seizoen gezamenlijk af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *