Wedstrijdverslag: Leython MA1 naar bekerfinale!

Leython DC MA1 is op tijd vertrokken om voor de files van het paasweekend aanwezig te zijn in de sporthal van Madjoe in Enkhuizen. Onderweg nog even wat eten bij McDonalds en met een goed gevulde maag richting sporthal De Drecht. De bekersfeer is gelijk goed aanwezig als de toeters en trommels worden getest door het voltalige aanwezige publiek. In de zaal was ook een turntraining, de kleine kinderen wisten niet wat ze zagen. Een halve finale speel je niet vaak en daarom was iedereen extra gemotiveerd om de wedstrijd winnend af te sluiten.

In de eerste set maakte Madjoe een sterke start en komt op een 0-4 voorsprong, waarbij de spanning bij het team van Leython DC voelbaar was. Echter na het terug halen van de service en een goede reeks punten door Marloes en Fenna werd de eerste set gewonnen met 17-25.

Al snel wisten we door een goede serviceserie van Tess en Nienke een gaatje te slaan in de tweede set. Madjoe scoorde her en der mooie punten, maar kwamen niet echt in hun spel. Wij daarentegen speelden een van onze beste sets van het seizoen. Karlijne had zo ongeveer alles in de verdediging, de passlijn stond goed en Charlotte kon Fela en Diana goed bedienen voor mooie aanvallen. Hierdoor wonnen we vrij eenvoudig de tweede set met 14-25.

De derde set begint gelijk weer op hoog niveau, het publiek wordt getrakteerd op mooie lange rally’s. Echter door twee sets op rij te winnen, zag je bij de tegenstander niet de beleving om vanavond een set te pakken. Ook op de bekende prikballen van Lara had ook deze tegenstander geen grip. Zelfs de trommels van de tegenstanders waren niet meer hoorbaar. Het Leython DC publiek blijft het team aanmoedigen met toeters en gezang. Deze voorsprong in sets gaf ons een uitgerolde rode loper naar de overwinning. Met verzorgd spel en nog een afsluitende service serie van Anika wonnen wij de derde set overtuigend met 17-25.

Het bekeravontuur gaat door op zaterdag 11 mei a.s. bij Inter Rijswijk. In de finale is de tegenstander ZVH MA1 uit Zevenhuizen. De meiden, ouders, trainers en coaches zijn super trots dat er voor het eerste keer in de clubgeschiedenis een bekerfinale wordt gespeeld door een jeugdteam. Iedereen is van harte welkom om het team te komen aanmoedigen in deze speciale wedstrijd in Rijswijk.