Nog eentje dan!

Leython D1 – Armixtos D2

De laatste wedstrijd van 2023. Dan ook nog eens een thuiswedstrijd in de vertrouwde Bloemerd, wat voelde als een vervroegd kerstcadeau. Wat een knaller zou het zijn als we deze laatste wedstrijd voor de winterstop zouden winnen van de Amsterdamse dames, maar laten we niet te hard op de zaken vooruit lopen.

Aangezien we een deal hadden gesloten met de MC1 om elkaar aan te moedigen, waren veel van ons bijtijds in de Bloemerd te vinden. Met effect, want de MC1 speelde erg goed en won hun wedstrijd met 3-1. Nogmaals gefeliciteerd, wij zijn trots op jullie. Na de gebruikelijke koffieronde volgde een korte teambespreking. Aangezien we weinig wisten van deze tegenstander was het plan de campagne vrijuit spelen en met heel veel plezier en beleving. Dat was een doelstelling waar wij ons wel in konden vinden; Vechtlustmodus aan en gaan! Onze favoriete meetrainer, Tess (D2), kwam ons vandaag versterken en ook hadden we weer een leuke mini paraat. Na een goede warming up, was het aan de mini om de eerste opslag in te brengen. Met volle overtuiging ging ze de rally in en scoorde het punt. De toon is gezet.

In set 1 startte Dana op de spelverdeling, Evi op diagonaal, Jules en Emy op midden, Claudie en Floor op de buitenkant en natuurlijk Fleur als libero. Tijdens het inslaan was ons al opgevallen dat ze twee linkshandige speelsters hadden die ‘toevallig’ allebei diagonaal waren. Dat was even schuiven en zoeken in de blokkering, maar verder speelden we sterk en clean. Vooral Evi heeft een paar mooie kraters geslagen langs de geopende blokkering. We wonnen de set met 25-20.

Op naar set 2 met dezelfde opstelling. We waren warm, en de doelstelling om vrijuit te spelen leefden we na. De pass lag goed, Fleur had ontzettend veel in de verdediging en we scoorden met onze aanval. Al snel hadden we een ruime voorsprong en kwam er een dubbele wissel met Evelien als nieuwe spelverdeler en Tess op de diagonaal. Dat liep ook goed en we wonnen met 25-15.

In de derde set kregen we het lastiger. Armixtos was niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. De linkshandige diagonaalaanvalster sloeg een aantal lastige ballen die wij niet te pakken kregen. Wij verloren onze focus een beetje. Dus tijd voor een noodsignaal. G werd ingebracht op de buitenkant en er volgde wederom een dubbele wissel, maar dat mocht allemaal niet baten. Toen we een lange servicereeks tegen kregen van de diagonaalspeelster, konden we het tij niet meer keren. 25-20 verlies.

Gebrand om het nu direct af te maken, startten we aan wat ons betreft de laatste set. We betraden het veld in dezelfde formatie als in set 1. De vechtlust was terug in ons spel waardoor we zelf meer punten gingen scoren en we schoven nog verder door in de blokkering. Dat hielp enorm. Ook was de rust in de pass terug en konden we het blok van de tegenstander weer goed open gaan trekken. De tweede scheidsrechter was ook scherp en floot actief voor een aantal fouten van de tegenstander. Met 25-20 was de wedstrijd gewonnen.

Deze bronzen overwinning bracht ons op een welverdiende 3e plek in de ranglijsten voor de winterstop. Direct na de wedstrijd vertrok ons Floor op wintersport, maar ook de rest kijkt uit naar de Kerstvakantie. Op 27 december hopen we jullie nog te spotten bij het oliebollentoernooi, maar daarna houden wij een winterslaapje en zullen we op 20 januari pas weer shinen in de competitie. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst vanuit heel Dames 1. Op naar een 2024 met nog meer volleybalplezier!