Overvolle tribunes, bardiensten, karaoke en een overwinning van Leython DC Dames 1 op Super-Saturday! 

Zaterdag 11 november mocht Luba Leython DC Dames 1 het opnemen tegen Merkala Zaanstad DS1. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want de nummers 3 en 4 stonden tegenover elkaar en dat op Super Saturday! 

In de Leiderdorpse sporthal zat de sfeer er merkbaar al vroeg goed in. Teamgenoten achter de bar bleken ware barista’s, een geur van zelfgebakken brownies en koekjes hing in de hal. De overvolle tribunes waren gevuld met enthousiaste Leythonners en de trouwe supporters hadden er minstens net zoveel zin in als de speelsters zelf.

De wedstrijd begon met een mooie eerste service van de mini-van-de-maand. Leython startte de eerste set sterk door goed te serveren, controle in onze pass en met lef aan te vallen. Het werd wel nog even spannend toen zij haar ruime voorsprong van 20-10 weggaf en Merkala Zaanstad kans zag om terug te komen tot 20-19. Gelukkig wist Leython de set toch netjes binnen te halen (25-20) en maakte zich klaar voor set nummer 2.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling als set 1 en wederom met een ruime voorsprong met dank aan Dana het servicekanon. Vervolgens liep Zaanstad weer een stuk in en werd de set toch nog een beetje spannend. Vooral de passer loper met nummer 4 had ook een erg sterke service en een hele stabiele pass. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan en trokken wederom de setwinst onze kant op met 25-19. 

Na twee gewonnen sets was het aan Leython om het niveau vast te houden. Dit lukte goed mede dankzij de energie die de ingebrachte wissels met zich mee brachten. Dit nam niet weg dat de spanningen hoog opliepen, hier kwam zelfs nog een gele kaart bij kijken. Ook leek het er in de derde set even op dat Merkala Zaanstad zonder Libero verder moest, maar na een kort herstelmoment aan de kant keerde zij gewoon terug het veld in. Het was duidelijk dat er aan beide kanten van het net gestreden werd om de punten. Toch was het Leython die er met de winst vandoor ging dankzij twee overtuigende laatste setstanden (25-15 en 25-13). 

Hierna maakte het zingen langs de kant plaats voor een avond karaoke, burgers en frietjes van de foodtruck en heel veel gezelligheid. Het was weer een geslaagde Super Saturday!

Aanstaande zaterdag 18 november staat Compaen DS 1 op het programma, 15:45 in Oostzaan. Zet Leython daar dan haar winningsstreak voort? Wij gaan ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *