Luba Leython DC D1: vier punten voor de Leiderdorpse walsmachine in tamme wedstrijd

Zaterdag 4 november rond de klok van 14.00 uur verzamelden de dames van Leython DS1 in de (heropende) kantine van de Bloemerd. Onder het genot van warme en koude dranken werd de jarige Karlijn toegezongen. En er was nog een reden voor feest! Na zes wedstrijden waren wij voor het eerst dit seizoen compleet, bijna volledig inzetbaar, iedereen kon op zijn eigen positie spelen én we hadden een super leuke mini van de maand. Dat beloofde veel goeds voor onze wedstrijd tegen Zovoc dames 1!

Na een lekkere warming-up begonnen we aan de eerste set met Dana op de spelverdeling, Floor en G op de buitenkant, Karlijn en Emy als middens, Evi als diagonaal en Fleur op de liberopositie. De eerste set begonnen we meteen voortvarend. Dana was on-fire met haar service en bracht ons meteen naar 8-0 voorsprong. Deze voorsprong bleven wij de gehele set vasthouden. De pass lag goed waardoor Dana het spel lekker kon verdelen en het blok van Zovoc het knap lastig had. Hing het blok van Zovoc er wel, dan wisten onze aanvallers handig gebruik te maken van het blok. Binnen no-time was het 25-16. De Leiderdorpse walsmachine was op stoom en klaar voor de tweede set!

Met dezelfde zes speelsters startten we de tweede set. Meteen wisten we een gaatje te slaan tot 12-5. Het spel was degelijk, de beleving bij ons soms wat minder. Zovoc, enigszins van de schrik bekomen, wist wat terug te doen door een goede serviceserie en kwamen terug tot 15-13. In een time-out schudde Krijn ons wakker: tijd om de set weer naar ons toe te trekken. G zette met een goede serviceserie de woorden meteen om in daden. Emy volgde vervolgens haar voorbeeld en zo kwamen we op 24-15. Met een dubbele wissel mochten Tara en Evelien de set afmaken. Evelien nam dat zeer letterlijk en serveerde meteen een ace. Ook de tweede set ging met 25-16 naar de Leiderdorpse walsmachine. Ondanks de winst van de set hebben we wel een verlies moeten lijden. Onze mini van de maand moest geblesseerd de wedstrijd verlaten. In een sprintduel met de wisselspeelsters ging ze door haar enkel. Wij wensen haar heel veel beterschap! En voor de goede orde: zij heeft het sprintduel wel gewonnen.

De derde set begonnen we met dezelfde opstelling als de vorige sets. Servicekanon Dana toonde geen genade en bracht ons snel naar 5-0. De combinatie Dana – Evi was op stoom en scoorde heerlijke puntjes achterover. Toch was er iets veranderd in ons spel, er kwam wat vuil in de motor van de walsmachine. We werden slordiger en maakten onnodige fouten. Zovoc hielp ons daar ook niet bij. Zij verdedigden als leeuwen, waardoor we nog lastiger punten scoorden. Ook de wisselspelers Tara, Evelien en Claudia wisten het tij niet te keren. Op 15-19 kwamen Dana en Evi weer terug. Helaas kwamen wij niet meer in het ritme en verloren de derde set uiteindelijk met 21-25.

In een vijf-setter hadden wij geen zin dus wilden het graag in de vierde set afmaken. Dit ging echter niet vanzelf, want Zovoc had wél zin in een vijfde set. Toch wisten we steeds een kleine voorsprong te behouden. Zelfs libero Fleur pikte nog haar puntje mee met een scorende pass. Op het eind scoorden Karlijn en Emy nog een paar mooie ballen. Ook al lieten we niet ons beste spel zien, we wonnen de set toch met 25-20.

Al met al blijven er vier punten in Leiderdorp! Hiermee blijven wij meedraaien in de top van de competitie. Na de wedstrijd werden wij beloond met overheerlijke zelfgemaakte taart van de jarige jet. Alsof dat nog niet genoeg was, trakteerde Emy ons vervolgens op een heerlijk driegangendiner bij haar thuis. Al met al een mooie zaterdag.

Dan de vooruitblik naar volgende week zaterdag. Wij hoeven jullie waarschijnlijk niet te vertellen wat er volgende week zaterdag is, maar voor wie het niet helemaal scherp heeft een kleine reminder: Volgende week zaterdag is het DE zaterdag van het jaar: SUPER SATURDAY! DE zaterdag dat alle Leython teams thuis spelen. Dit belooft een spektakel te worden. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een avondvullend programma! Dus zeg al je plannen af en begeef je naar de Bloemerd. Wij zien jullie graag om 15.30 uur. Wij beloven dan een mooi spektakel te laten zien tegen Merkala Zaanstad Dames 1!