Clinics Ron Zwerver: twee geslaagde avonden!

Afgelopen maandag en woensdag stonden de jeugdtrainingen van volleybalvereniging Leython DC in het teken van een clinic door Ron Zwerver. De man van de winnende smash in de olympische finale tegen Italië in 1996, wie kent hem niet? Nou ja, in elk geval de ouders wel, de kinderen zagen in hem meer een hele grote en aardige en kundige volleyballer. Het waren twee bijzonder geslaagde avonden.

Om te bevestigen dat alles draait om plezier begon Ron met een soort stoelendans, maar dan met steeds minder ballen. Na een hoop rennen en joelen door de jeugd kwam de techniek aan bod: boven- en onderhands spelen, met één, twee of zelfs nul handen, staand, zittend of liggend, zolang de bal maar de goede kant op ging.

Vervolgens konden de kinderen zich na goede instructies uitleven op serveren en smashen. Dat ging in razend tempo, waarbij de nethoogte werd af en toe letterlijk een handje (lager) geholpen door Ron.

Na anderhalf uur kregen de kinderen gelegenheid om bij te komen bij een lezing van Ron over het bedrijf Slamstox dat jaarlijks faciliteert in ‘college-sporten’ in de Verenigde Staten voor ruim 2.000 jongeren in de leeftijd van 18-20 jaar.

Zo’n collegejaar kan met elke studie, aan elke universiteit en met 35 sporten, waaronder – heel prominent natuurlijk – volleybal. De door de universiteiten verstrekte beurzen variëren daarbij van $ 20.000 tot $ 80.000. Wat je nodig hebt: een beetje slimheid en wat talent, maar nadrukkelijk: niet per se uitzonderlijk talent. Wél discipline en ambitie. Na afloop werden de inschrijfformulieren gretig mee naar huis genomen!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *