Wedstrijdverslag Luba Leython DS1 – Kalinko DS1

23 september 2023

De kop is eraf. We speelden onze eerste wedstrijd tegen Kalinko DS1 in Den Haag. De kantine daar was weer open, maar aangezien niet 1 maar zelfs 2 van onze speelsters voor de wedstrijd door een stoel zakten, hadden we toch twijfels bij deze opening. Kalinko is een degradant uit de eerste divisie en dan ook nog eens gelijk een uitwedstrijd beloofde een spannende pot. Daarnaast hadden wij ook nog eens allebei onze spelverdeelsters op het blessurebankje die niet konden spelen. Alleskunner Floor (buiten) zou gaan spelverdelen en Wendy en Tess uit D2 waren mee om de gevallen gaten in te vullen.

De eerste twee sets speelden wij ijzersterk. Er waren meerdere servicereeksen, vooral credits naar Floor, die ons een ruime voorsprong gaven. Daarnaast ging er een middenspeelster van Kalinko door haar enkel, waardoor ze daar verder speelden met een diagonaal op haar plekje. We maakten ook goed gebruik van onze diagonaalaanvaller Evi, die vooral als de kleinere buiten aan het net stond elke bal hard direct op de grond kon leggen. Een 2-0 voorsprong was een feit.

Set drie is vaak mentaal lastig, en inderdaad: we zakten in. We hadden minder servicereeksen en stiekem slopen er soms wat slordigheidjes in. Misschien was het de vermoeidheid, dus rond de 12-20 achterstand werd er wat gewisseld. Ook Leython H1 kwam binnen om ons aan te moedigen. H1 speelde direct na ons tegen Kalinko. Er was sprake van een inhaalslag, maar het grote gat kon niet gedicht worden. Op 19-25 verloren we de set helaas. Set vier ging gelijker op, maar ook deze set was Kalinko nog net iets beter en trokken wij aan het kortste eind.

Een vijfde set was onoverkomelijk #maximaleuitdecontributiehalen. Deze set verliep weer goed. We waren fel, toonden lef en serveerden met druk. Met nog 6 punten te gaan voor ons, viel ineens het licht in de gehele sportzaal uit. Angstig om die 6 punten later nog in te moeten halen, hebben we ruim 10 minuten in het donker moeten wachten. Gelukkig kon de wedstrijd daarna gewoon afgespeeld worden. Natuurlijk gaven we deze set niet meer weg en wonnen we ruim met 15-9. Wij zijn trots op de eerste winst, een prima start van het seizoen tegen een ploeg als deze.