Verslag Enquete 2019

153 mensen (55% van alle seniorleden) hebben in maart de online enquête ingevuld en hun mening gegeven over het reilen en zeilen van Leython DC. Onze vereniging krijgt van hen gemiddeld een rapportcijfer van 7,7; een resultaat waar we met elkaar best trots op mogen zijn.

In de enquête werd gevraagd naar jullie mening over het volleybal, zowel de ervaringen in het afgelopen seizoen als de verwachtingen van het komende seizoen; over de Hoge Hoed, over de vereniging en over nog veel meer. Bovendien was er een prijsvraag! Ook werd gepeild hoeveel leden men kent buiten de eigen tak. Daar ligt nog wel wat winst te behalen 🙂

Volleybal

Voor heel veel teams liepen zaken goed, voor andere teams wat minder. Er waren dus zowel kritische opmerkingen als positieve feedback. De TCs van de competitie-teams zijn momenteel bezig om te puzzelen hoe alle, soms tegenstrijdige, opmerkingen over het afgelopen seizoen kunnen leiden tot team-indelingen voor het nieuwe seizoen.

Veel mensen hebben interesse om minstens een V6 scheidsrechter-diploma te gaan halen. Daar is de scheidsrechtercoordinator Casper van Houten zeer blij mee. Het V6 diploma halen is overigens makkelijk online te doen via https://www.volleybalmasterz.nl; even je spelregel-kennis toetsen en je bent klaar!

Vrijwilligers

Het vinden van voldoende vrijwilligers blijft toch een groot probleem. Gelukkig gaven een aantal mensen aan dat ze wel iets voor de vereniging willen doen. Jullie zullen worden benaderd. Wat toch opviel is dat veel mensen aangaven graag een coach of trainer te willen hebben, maar bijna niemand gaf aan om ook coach of trainer te willen zijn. Zeker bij de jeugd zijn er nog veel trainers nodig, misschien een klusje om samen met een paar teamgenoten in roulatie-beurten op te pakken? Bestuursfuncties blijken ook lastig te vervullen.

Verenigingsleven

Over het algemeen worden de activiteiten die gehouden worden goed gewaardeerd (3.8 op schaal van 5), al kan de opkomst zeker beter. Aan de communicatie ligt dat waarschijnlijk niet, want bijvoorbeeld de mailings worden door de meeste mensen gezien. Er werd ook goede input gegeven over wat er goed gaat en wat er beter kan bij Leython DC. Daar gaan wij als bestuur hard mee aan de slag, maar dat natuurlijk kan niet zonder de actieve input van de leden. Een ding wat waarschijnlijk wel goed te realiseren is, is het houden twee SuperSaturday’s in het seizoen.

De Hoge Hoed wordt door veruit de meeste mensen goed gewaardeerd en daar gaan we dus ook zeker mee door. Wel werden er een aantal goede suggesties voor verbeteringen aangereikt.

Prijsvraag

De prijsvraag bleek toch moeilijker dan verwacht. Hier zijn de juiste antwoorden (met aantal invullers die het goed hadden): het percentage …

  1. … zaalhuur van onze uitgaven =  57% (21 goede antwoorden)
  2. … recreanten van alle seniorleden = 26% (65 goed)
  3. … jeugdleden van alle leden = 27% (48 goed)
  4. … volwassen leden met scheidsrechterlicentie = 47% (11 goed, zwaar onderschat)
  5. … leden die naar ALV komt = 6% (107 goed …, doe er wat aan!)
  6. … vrouwelijke seniorleden = 55% (40 goed)

De winnaar is Leanne Reijnen (D4), die als enige van de 135 invullers op alle zes gevraagde percentages de goede antwoorden gaf. Bij de P/D wedstrijd van D4 van afgelopen zaterdag kreeg zij haar prijs.

Het bestuur dankt jullie allen voor het invullen van de enquête. Reacties, vragen en opmerkingen over de enquête kun je kwijt bij de vice-voorzitter Jos van der Geest.

Meer nieuws

2019-12-02

10 volleybaldiploma’s bij Leython DC

Weer 10 diploma's er bij! Op 27 november was de afsluiting van de 1e Spikecursus van dit volleybalseizoen. De tweede...
Read More
2019-11-30

Ben Bemelmans Leiderdorps Sportvrijwilliger van het Jaar

Bij de Leiderdorpse Sportverkiezingen op vrijdag 29 november is Leythonner Ben Bemelmans uitgeroepen tot Sportvrijwilliger van het Jaar. De jury...
Read More
2019-11-26

Indeling Hoge Hoed 2019-2020

Eindelijk heeft de vice-voorzitter tijd gevonden om de indeling te maken naar aanleiding van de Hoge Hoed constructie. De verdeling...
Read More
2019-11-21

Open Pietentraining 7 t/m 11 jarigen (gratis)

Lieve mini's,   De Sint en zijn Pieten zijn weer aangekomen in het land. En dat is voor jullie de...
Read More
2019-11-12

Ga met Ben en H1 naar Sportverkiezing

Op vrijdag 29 november a.s. worden tijdens een feestelijke avond voor de 25e keer de Leiderdorpse Sportprijzen uitgereikt. Een mooi...
Read More
2019-10-20

Hoge Hoed 2019-2020

Her en der vroeg men zich al af: Hoe zit het met de Hoge Hoed dit seizoen? Op 16 oktober...
Read More
1 2 3 39

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *